Mentorálási program

Az alapítvány az OFA (Országos Foglalkoztatási Közhaznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság) támogatásával, pályázati úton egy Mentorállási programban vesz részt.

Téma a Társadalmi vállalkozásra felkészítés.

(GINOP-5.1.2-15-2016-00001 Piac Társ kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzése a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében.)

Közhasznúak vagyunk

Az alapítvány számára a Debreceni Törvényszék 2017.09.28-tól ismét megítélte a közhasznú jogállást.

Továbbképzés 2017.

Az alapítvány 2017.09.25-től 2018.01.31-ig szervezi a támogató szolgálatok szakembereinek kormányrendeletben előírt - a munkahely megtartásához szükséges - tanfolyamát.

A tanfolyamon több megyéből 15 fő szolgálatvezető, 31 fő személyi segítő, 31 fő személyszállító vesz részt.

Az akkreditált képzés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság irányításával valósul meg.

Működési támogatás 2017.

Az alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Társadalmi Felelősségvállalása (TF) kollégiumához beadott pályázatára 310 000 Ft működési támogatást kapott 2017. évre.

A támogatott pályázat címe: Súlyos fogyatékkal élők segítése saját otthonukban.

KÖSZ! Program

Alapítványunk az Új Európa Alapítványtól 182 000 Ft.- ot nyert a KÖSZ! Programra.

UEA logo

A program során Alapítványunk vállalta, hogy a Dienes László Görög Katolikus Gimnázium Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói részére az előírt közösségi szolgálat letöltéséhez lehetőséget biztosít.

Az első ilyen esemény volt a városban az autizmus világnapján megvalósult szimpátia menet, ahol az iskola 24 diákja vett részt.

Működési támogatást nyertünk

Alapítványunk a NEA-TF-16 pályázatán működési költségre 800 000 Ft-ot nyert 2016-ban.

Képzések 2016-ban

A hallgatók valamennyien sikeres vizsgát tettek és megszerezték a munkakör ellátásához szükséges tanúsítványt.

Új tanfolyam indul

2015.06.15-től az NCSSZI irányításával, támogató szolgálatban dolgozó, 18 fő személyi segítő és 10 fő személyszállító tanfolyamának megszervezésére kerül sor.

2015.02.28-án befejezte az alapítvány a Cigánd város által megpályázott telep-programot (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0026. számú, Közös út című projekt.), amelyben konzorciumi partnerként működött. A projekt keretében 60 fő, aktív korú, roma nő és férfi képzése valósult meg, közülük 21 fő OKJ. vizsgát tett.

Bankszámlaszám változás!

Bankszámlaszámunk a korábbi számlavezető felszámolása miatt megváltozott.

Az új bankszámlaszámunk: 10702064-68887469-51100005

Aktuális hírek

1. Alapítványunk a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatával működési költségre 800 000 Ft-ot nyert.
  2. Az alapítvány az adó 1% felajánlásokból 2015. évben 33 721 Ft-ot kapott. Ezúton is köszönjük az adományozóknak, hogy támogatták az alapítvány szakmai munkáját! Az adó 1% felajánlásokról a beszámolóinkban talál bővebb információt
  3. 2016.07.19-től 15 fő személyi segítő és 11 fő személyszállító tanfolyami képzését végezte az alapítvány, az NCSSZI-NRSZH irányítása mellett.
  4. Támogató szolgálat személyi segítő tanfolyamot szervezett az alapítvány, 19 fővel, valamint 17 személyszállítóval, a Nemzeti Család –és Szociálpolitikai Intézet irányításával.